GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ: Yönerge için tıklayınız.

EK MADDE 1 İLE YATAY GEÇİŞ UYGULAMA ESASLARI: Uygulama Esasları için tıklayınız.

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ KURUM DIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

2021-2022 GÜZ DÖNEMİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

GENEL KOŞULLAR:

1- 100’lük sistemdeki notların 4’lük sistemdeki karşılıkları YÖK dönüşüm tablosuna göre yapılır.

2- Öğrencinin kayıtlı bulunduğu sınıf veya yarıyıldaki aldığı tüm derslerden başarılı olması gerekir.

3- Yatay geçiş yapacak olan öğrencinin disiplin cezası almamış olması gerekir.

4- Öğrencinin bulunduğu sınıf ve yarıyıldaki tüm derslerinden başarılı olması ve Genel Not Ortalamasının 4.00 üzerinden 2.80 veya 100 üzerinden 78 olması gerekir.

5- Öğrencinin üniversiteyi kazandığı yıla ait ÖSYM puanı yatay geçiş için başvurduğu bölümün, ilgili yıldaki ÖSYM puanından en fazla 10 puan, Tıp/Hukuk/Diş Hekimliği Fakülteleri için en fazla 5 puan daha düşük olabilir.

6- Yatay geçiş değerlendirmelerinde öğrencilerin genel not ortalaması ve Üniversiteyi kazandığı yıla ait ÖSYM Puanı esas alınır.  Bu puanlar hesaplanırken ÖSYM yerleştirme puanının %60’ı  ve GANO’sunun %40’ı alınarak yatay geçiş puanı hesaplanır.

7- Eğitim dili ingilizce olan Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümüne başvuruda uluslararası standartlarda yapılan İngilizce dil sınavların birinden aşağıdaki puanların alınmış olması gerekir.

8- Öğrenciler Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilecek olup, (ilgili dönem başvurularından önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin tekrar yatay geçiş yapamayacak) ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebileceklerdir.

KESİN KAYIT TARİHLERİ :

Asil Liste Kayıtları                 : 26.08.2021-31.08.2021

Yedek Liste İlanı                    : 02.09.2021

Yedek Liste Kayıtları             : 02.09.2021-03.09.2021

tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında yapılacaktır.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER:

Belgeler Merkez Öğrenci İşlerine teslim edilecektir.

1-) Üniversitenizden Yatay geçiş yapmanıza engel bir durum bulunmadığında dair belge

2-) 4 adet fotoğraf.

3-) Kimlik fotokopisi

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI