Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ‘Empati Etkinliği’ düzenledi.

GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Merkezi Derslikler binasında düzenlenen etkinlikte GAÜN Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Tuba Maden ve Dr. Öğr. Üyesi Sedat Yiğit eşliğinde engellilerle empati kurmak amacıyla ayaklarıyla fırça kullanarak boyama yaptı.

Empati etkinliğine GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat empati duygusunun öneminin altını çizerek, empati, sevgi ve güzel ilişkilerin toplumu ayakta tutan değerler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Balat, “Mevlana’nın bir sözü var: ‘Kusursuz insan arama, bulamazsın. Bulduğun insanda kusur ararsan bu seni sadece çirkinleştirir’, özel gereksinimi olan bireyler de topluma, bizlere emanet edilmiştir, bize düşen en önemli görev onlara sevgi, empati ve farkındalıkla yaklaşmak, FTR bölümü olarak onlara en yakın olanlardan biri sizlersiniz, emekleriniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Empati etkinliğinin farkındalık yaratma noktasında önemli olduğuna vurgu yapan GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, “Güzel düşünülmüş bir etkinlik, eminim ki arkadaşlarımız bu etkinlikle artık gerçekten empati yapabiliyorlar. Engelli bir bireyin neler hissettiğini anlamak için bu önemli, sadece öğrenciler değil aslında biz de bu tür etkinliklere katılmalıyız” diye konuştu.