Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022 – 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde, 234 Hemşirelik Bölümü, 105 Ebelik Bölümü olmak üzere toplamda 339 öğrenciyi mezun ederek sağlık ordusuna dahil etti.

Konuşmasına pandemi ve depremlerde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anarak başlayan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, mezun öğrencilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi: “Değerli hemşireler ve ebeler siz, sağlık sisteminin vazgeçilmezisiniz, onlara moral veren, umut aşılayan, tedavisini uygulayan, huzur sağlayanısınız. Hamuru özveriyle yoğrulmuş özel insanlarsınız. Kimsesi olmayan hastaların kimsesisiniz. Yoğun bakımda sessiz ve nefessiz yatan hastaların sesi ve nefesisizniz. Pandemide ve depremde gördük ki, kendi hayatını riske atarak insanlara yardım ettiniz. Bu özellik sağlık çalışanları dışında hiçbir meslek grubunda yoktur. Sizler hekimlerin ne sağ ne sol kolusunuz, sizler hekimlerin en güçlü takım arkadaşlarısınız.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu konuşmasında hemşirelik ve ebelik mesleklerinin öneminde vurgu yaparak, hemşirelik ve ebelik mesleğinin temelinde insan sevgisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kervancıoğlu, “Eğitim hayatınız boyunca sizlere aşılanmış olan insan ve hasta haklarına saygılı, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli ve merhametli birer sağlık çalışanı olduğunuz bilinciyle herhangi bir ırk, inanç, renk, siyasal veya sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hastalara bakacağınıza, hayatı korumak, ıstırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gereken her türlü çabayı göstereceğinize eminim. Bu törenin sonunda edeceğiniz meslek yemininize sadık kalarak mesleğinizi icra edeceğinize gönülden inanıyorum. Bir Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri fakültesi mezunu olarak başarılarınız bizleri onurlandıracaktır” şeklinde konuştu.

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Saliha Müzeyyen Topal ise fakülte birincisi olmanın gururunu yaşadığını belirterek, diğer taraftan arkadaşlarından, hocalarından ve üniversiteden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Saliha Müzeyyen Topal, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için mesleğini en iyi şekilde icra etmek için elinden gelen en iyisini yapacağını belirterek, emeklerinden dolayı ailesine ve hocalarına teşekkür etti.

Konuşmaların sonrasında GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu tarafından fakültede dereceye girenlere plaket ve diplomaları takdim edildi. Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinde dereceye giren ve mezun olan öğrenciler fakülte öğretim üyelerinin elinden diplomalarını aldı.

Tören, Hemşirelik yemini ve Ebelik andının okunması sonrasında mezunların keplerini havaya atmasıyla sona erdi.